Vergunning verleend voor bouw warmtebuffer in Zuilenstein

Het college van B&W van Nieuwegein heeft op 5 juli besloten om aan Eneco een (project) omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van een warmtebuffer en het aanpassen van het bestaande hekwerk bij het warmteoverdrachtstation (WOS) Zuilenstein op de hoek Symfonielaan/A.C. Verhoefweg. De buffer is cilindervormig en heeft een hoogte en diameter van ca. 18 meter. De buffer speelt een belangrijke rol in de verduurzaming van het warmtenet.

Het besluit heeft betrekking op een door Eneco op 17 juni 2021 aangevraagde omgevingsvergunning voor het realiseren van een warmtebuffer en het aanpassen van het bestaande hekwerk bij het warmteoverdrachtstation (WOS) Zuilenstein op de hoek Symfonielaan/A.C. Verhoefweg.

Aan de vergunningaanvraag die Eneco heeft gedaan, is een uitgebreid communicatie- en participatietraject voorafgegaan. Van 10 februari tot en met 23 maart heeft een ontwerpbesluit ter inzage gelegen zodat eenieder een zienswijze kon indienen. Dit is breed bekend gemaakt.

De drie zienswijzen die zijn ingediend geven volgens het college van B&W geen aanleiding om het ontwerpbesluit aan te passen. Het college heeft daarom besloten de projectomgevingsvergunning te verlenen. De indieners van de zienswijzen worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht. Ook de gemeenteraad wordt schriftelijk geïnformeerd.

Uitvoerbaarheid van dit besluit
Dit besluit krijgt rechtskracht (mag worden uitgevoerd) met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Als gedurende de beroepstermijn echter een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt de beschikking niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beroepsclausule
Belanghebbenden kunnen beroep indienen binnen een periode van zes weken die start op de dag nadat de gemeente het besluit ter inzage heeft gelegd (12 juli t/m 22 augustus 2022). Dat geldt ook voor niet-belanghebbenden die in de voorbereidingsprocedure tegen het ontwerpbesluit een zienswijze hebben ingediend. Hiervoor gelden wel de beperkingen van het relativiteitsvereiste. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Het beroepschrift moet worden gericht aan Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, o.v.v. bodemzaken, postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Let op
Op dit besluit is afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing, daarom dient het beroepsschrift de beroepsgronden te bevatten. De beroepsgronden kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Voorlopige voorziening
Indiening van een beroepschrift betekent niet dat de inwerkingtreding van dit besluit wordt uitgesteld. Na indiening van een beroepschrift bestaat echter de mogelijkheid een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen, postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Als een voorlopige voorziening wordt toegekend, wordt de inwerkingtreding van dit besluit tijdelijk uitgesteld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk